2017 heeft een vliegende start gehad, 15 januari begonnen met de applicatiecursus scheidsrechters, onder leiding van Uwe Kampeter, the big chief in Europa van de IBF scheidsrechters.

Hij was zeer enthousiast over Nederland en onze scheidsrechters en onze aanpak, verder gaf hij uitleg over meerdere zaken van het internationaal reglement.

V

Belangstelling was groot, en we hebben een goed vruchtbaar en ook zeer gezellige middag afgesloten met een chinees buffetje.

vervolgens kregen alle scheidsrechters hun nieuwe overhemd met IBF logo.

Daarna de centrale training op 4 februari in Blijham Groningen, ondanks dat het voor veel leden een heel eind rijden was, is deze centrale training heel erg goed bezocht, de sfeer was geweldig, samenwerking tussen de scheidsrechters en wedstrijdvechters waren subliem, trainingen gewapend en ongewapend en de kata’s werden zeer enthousiast ontvangen.

Theo Prak is op deze dag officieel benoemd als Bondscoach fights, hij sloot de centrale training af met een demonstratie breektest met brandende stenen.

Vervolgens 18 februari de Open Matuari van John Tulis, ook deze werd goed bezocht, meer dan 150 deelnemers waren aanwezig op dit toernooi, sfeer was goed, sportiviteit en saamhorigheid was geweldig, het voelde met de wedstrijden aan als familie, iedereen scheen elkaar te kennen en of je nou won of verloor, het maakte niet uit, de Budo Spirit was gewoon zeer goed.

Wij als bestuur willen jullie in ieder geval hiervoor bedanken.

 

Deel dit bericht!