Kyokushinkai

Het Kyokushin-karate is ontwikkeld door Masutatsu Oyama. Oyama maakte al op jonge leeftijd kennis met de krijgskunsten. Nadat hij naar Japan ging kwam hij in aanraking met het karate. Hij bekwaamde zich onder leiding van Gichin Funakoshi in het Shotokan karate en later in het Goju-ryu onder leiding van So Nei Chu.

Na een aantal onfortuinlijke gebeurtenissen in het leven van Masutatsu Oyama adviseerde So Nei Chu hem de eenzaamheid op te zoeken en zijn karate te hervinden. Oyama vertrok de bergen in geinspireerd door de roman van Eiji Yoshikawa: Musashi.

 

Tijdens de welbekende bergtrainingen van Mas. Oyama ontwikkelde hij het kyokushin-karate. Een van origine full contact knock down karatestijl waarbij zonder bescherming met volle kracht getrapt en gestoten mag worden.

 

In de hoogtijdagen van het kyokushin waren er maar liefst 12 miljoen beoefenaars. Na de dood van Oyama in 1994 brak de eens zo machtige kyokushinkaikan (kyokushin hoofdkwartier) in verdeeldheid uiteen. Sinds die tijd zijn er vele organisaties die zich voordoen als dé kyokushin-organisatie.

Binnen de IBF doen de kyokushin-karateka mee aan de all style fights. Op de Centrale Trainingen van IBF Nederland worden de karateka voorbereid op hun dan-examens. Verdieping in de stijl, kata, bunkai en zelfverdediging komen hierbij uitgebreid aan bod.

Neem contact met ons op

pmbrugge@home.nl

Mail ons!

12 + 1 =